Project

General

Profile

Bug #23915

Lights won't turn on with keyboard shortcut or lights icon from next to altimeter when Mk3 Cockpit is used

Added by jclovis3 over 1 year ago. Updated about 1 year ago.

Status:
Ready to Test
Severity:
Low
Assignee:
-
Category:
Controls and UI
Target version:
Start date:
10/17/2019
% Done:

80%

Version:
Platform:
Windows
Expansion:
Core Game
Language:
English (US)
Mod Related:
No
Votes:
Arrow u r green
Arrow d r red

Description

Version 1.8.0.2686 (Windows)

You can select a light on your ship and turn it on with the right-click menu, but the light control and keyboard shortcut ("U") do not turn on any lights. No installed lighting and no cockpit lighting. The light icon at the top turns white to indicate lights are on.

Also, when you right-click an external light to see its status, it shows the light to be off regardless of the indicator at the top of the screen.

No lights.PNG (284 KB) No lights.PNG jclovis3, 10/17/2019 08:47 AM
screenshot4.png (2.49 MB) screenshot4.png Anth12, 10/17/2019 12:28 PM
Action Groups.PNG (1.2 MB) Action Groups.PNG jclovis3, 10/20/2019 03:06 AM
49475
49477
49610

History

#1 Updated by Anth12 over 1 year ago

49477

Might be an action group issue?
The U and the icon you mentioned are connected to the Light action group as per the picture I supplied.

#2 Updated by jclovis3 over 1 year ago

49610

Doesn't seem to be the case. Action groups were checked while on the surface of Mun (new feature I'm glad to have) and all the lighting seems to be in there. Ship is fueled and powered. Tested new ship on launch pad with Mk3 Cockpit and some extra lighting, same problem. Changed to a Mk1 and the lights work fine. I saw a new report about the Mk3 lighting that made me think of this.

#3 Updated by jclovis3 over 1 year ago

  • Subject changed from Lights won't turn on with keyboard shortcut or lights icon from next to altimeter to Lights won't turn on with keyboard shortcut or lights icon from next to altimeter when Mk3 Cockpit is used

#4 Updated by jclovis3 over 1 year ago

Work Around: In flight (or design) use the action group editor and remove the Cockpit from the Lights action group. The action from the Cockpit is labeled as "Toggle" and not "Toggle Lights" so there seems to be a related bug there.

#5 Updated by victorr over 1 year ago

  • Assignee set to victorr

#6 Updated by victorr over 1 year ago

  • Status changed from New to Confirmed
  • % Done changed from 0 to 10

#8 Updated by vrampal over 1 year ago

Looks like the following issues are related:
https://bugs.kerbalspaceprogram.com/issues/23915
https://bugs.kerbalspaceprogram.com/issues/23962

Cockpit Mk3 lights are broken.

#9 Updated by victorr about 1 year ago

  • Status changed from Confirmed to Ready to Test
  • Target version set to 1.9.0
  • % Done changed from 10 to 80

We have made changes in this last release and would like your feedback please.

#10 Updated by Anth12 about 1 year ago

  • Status changed from Ready to Test to Needs Clarification
  • % Done changed from 80 to 0

Wasnt this fixed as of 1.8.1?

This is almost the same bug as #23962 which was fixed. or am I missing something?

#11 Updated by victorr about 1 year ago

  • Status changed from Needs Clarification to Ready to Test
  • Assignee deleted (victorr)
  • % Done changed from 0 to 80

We've made some changes in the latest build and would like some input on this issue please. Thanks.

#12 Updated by victorr about 1 year ago

  • Target version changed from 1.9.0 to 1.9.1

Also available in: Atom PDF