Project

General

Profile

Bug #27045

Shift click moving at ship building makes ship disappear (anth12 adding: root part size verses Cargo part causes issue and nullref)

Added by [email protected] 10 days ago. Updated 9 days ago.

Status:
Confirmed
Severity:
Low
Assignee:
-
Category:
Editor
Target version:
-
Start date:
01/14/2021
% Done:

10%

Version:
Platform:
Windows
Expansion:
Breaking Ground, Core Game, Making History
Language:
English (US)
Mod Related:
No
Votes:
Arrow u r green
Arrow d r red

Description

This seems to be related on some parts which have cargo on them.
If you add those parts and click shift + left mouse on them, trying to move whole ship, it makes ship dissappear.

https://youtu.be/yY-bM9pjXF8

History

#1 Updated by [email protected] 10 days ago

So far these parts seems be bugged:

PPD-10 Hitchhiker Storage Container
Mobile Processing Lab MPL-LG-2 (sometimes)
and all new Cargo parts after 1.11

Sometimes if you add something on first slot, first time shift clicking doesn't remove ship, but second time it does.

#2 Updated by [email protected] 10 days ago

  • Status changed from New to Confirmed
  • % Done changed from 0 to 10

#3 Updated by Anth12 9 days ago

I highly recommend that you do not confirm bugs yourself.

Input from others trying to confirm your bug will allow for more credibility

#4 Updated by Anth12 9 days ago

  • Subject changed from Shift click moving at ship building makes ship disappear to Shift click moving at ship building makes ship disappear (anth12 adding: root part size verses Cargo part causes issue and nullref)

GOG KSP 1.11.0 (no mods/no DLCs)

Confirmed:

Its got something to do with the size of the root part verses the cargo part attached.

How to replicate:
1. Create a craft with an OKTO2
2. Attach the Hitchhiker underneath
3. Use Left Shift and Left Mouse button and click on the Hitchhiker
4. Use the Left Mouse button again.

Important Information:

1. If the root part has a bigger diameter than the part that uses cargo it doesn't cause the bug.
2. If the root part is longer than the part that uses cargo it seems that the bug also may not occur.
3. To have the bug definitely occur use Left Shift and Left Mouse button on the cargo part.
4. Testing didnt involve radially attachment of parts

#5 Updated by Anth12 9 days ago

Video Evidence (14 Seconds):
https://youtu.be/ZijklU4N1wY

This is following the exact steps from my previous comments:

1. Create a craft with an OKTO2
2. Attach the Hitchhiker underneath
3. Use Left Shift and Left Mouse button and click on the Hitchhiker
4. Use the Left Mouse button again.

Also available in: Atom PDF