Project

General

Profile

Bug #13101

Flickering Orbit Lines in Tracking Station

Added by Sigma88 over 4 years ago. Updated 3 months ago.

Status:
Not Fixed
Severity:
Normal
Assignee:
-
Category:
Camera
Target version:
Start date:
10/24/2016
% Done:

50%

Version:
Platform:
Windows
Expansion:
Language:
English (US)
Mod Related:
No
Votes:
Arrow u r green
Arrow d r red

Description

I've got this weird bug in stock KSP.
Just to make sure I deleted the game and re-downloaded a new version from steam.

Steps to Reproduce:

1- load KSP (no mods)
2- go to tracking station
3- focus on duna
4- tilt the camera ~45° under the ecliptic plane
5- zoom out untill you can see jool's orbit line
6- fiddle around with the camera position and zoom untill you see the issue (should be pretty easy to spot)

Description of the issue:
Random lines flicker on the screen, they look like copies of Jool's and Eeloo's orbit lines (judging from the color)
they flicker very fast, I had to take tens of screenshots before capturing one (see attached file)

My opinion:

This issue seems to get worse on smaller bodies. In one of my mods I create very small planets (60 meter radius) and the sky is full of these flickering lines when I use the mod.
It also seems to get triggered by moving the camera, even though the lines keep flickering also when the camera is still.

If you need any more info let me know. I could provide logs, but they don't show anything weird.

Screenshot 2016-10-24 02.01.12(2).png (211 KB) Screenshot 2016-10-24 02.01.12(2).png one of these things is not like the others Sigma88, 10/24/2016 10:54 AM
2017-01-16-1057-19.flv (1.1 MB) 2017-01-16-1057-19.flv [email protected] Technicalfool, 01/16/2017 11:06 AM
output_log.txt (537 KB) output_log.txt [email protected] Sigma88, 09/21/2017 04:49 PM
Screenshot from 2021-01-30 15-52-38.png (761 KB) Screenshot from 2021-01-30 15-52-38.png Map View Laser Show ElectroLlama, 01/30/2021 11:53 PM
25641
56006

History

#1 Updated by Lucinotion over 4 years ago

I can confirm this still happens in 1.2.1

#2 Updated by Sigma88 over 4 years ago

This still happens in 1.2.2

Actually I think this bug was there even before 1.2.0 but only with 1.2.0 it started to freak out when adding new planets. That's how I noticed.

#4 Updated by Technicalfool over 4 years ago

#5 Updated by Jebs_SY about 4 years ago

Yeah, when using the kopernicus mod to add the outer planets mod or play with the galileo planet pack , this problem is very annoying.
The orbit lines of the outer planets flicker constantly. See this video: https://youtu.be/JZi-gteRn4I
This is a highly modded install, tho.

Any chance to get this fixed for 1.3?

#6 Updated by Sigma88 almost 4 years ago

bug is still present on 1.3

#7 Updated by Sigma88 over 3 years ago

I tried the pre-release (1.3.1) and the bug is still showing (if you need any help troubleshooting it feel free to contact me)

#8 Updated by Sigma88 over 3 years ago

I tested this again on the new pre-release (1.3.1.1847) and the bug is still present

#9 Updated by Sigma88 over 3 years ago

  • Version changed from 1.2.0 to 1.3.0

#10 Updated by Bornholio over 3 years ago

Testing new version of RSS. Adding more minor planets and moons is getting this issue pretty often.
Was able to duplicate in clean stock 1.3.0 also.

Is it possible to apply a 0-255 transparency mask instead of just hard dropping or applying them?

#11 Updated by Sigma88 over 3 years ago

I tested this again on the new pre-release (1.3.1.1855) and the bug is still present

#12 Updated by Bornholio over 3 years ago

Sigma88 wrote:

I tested this again on the new pre-release (1.3.1.1855) and the bug is still present

Agree, just loaded 1.3.1.1855 no mods. Flickering orbit lines as duplication steps listed.
https://imgur.com/a/qG2A8 album with screen shot and edit showing orbit line and its flicker position.

#13 Updated by Sigma88 over 3 years ago

I tested this again on the new pre-release (1.3.1.1863) and the bug is still present

I'll include the output log just in case

#14 Updated by Sigma88 over 3 years ago

  • Version changed from 1.3.0 to 1.3.1

I tested this again on the 1.3.1 release and the bug is still present

I am not sure these reports are being useful at all, so I'm going to stop repeating the same message over and over

if there are any files you would like me to share ask and you shall receive

#15 Updated by chris.fulton about 2 years ago

  • Status changed from Confirmed to Ready to Test
  • Target version set to 1.7.0
  • % Done changed from 10 to 80

Changes have been made in 1.7 and this bug appears fixed. Moving to RTT please check.

#16 Updated by Anth12 about 2 years ago

  • Status changed from Ready to Test to Not Fixed
  • % Done changed from 80 to 50

Video shows that this is not fixed

https://youtu.be/a82jm14PaQ0

#17 Updated by KenSharp over 1 year ago

Still not fixed in 1.8.0.
https://youtu.be/MggSLkJT4SQ

#18 Updated by kamine 4 months ago

Still Present in 1.11.0 !
FIX THIS!
MY MAP VIEW IS FILLED WITH FLICKERING TRASH ORBITS AND COMMUNICATION LINES, IT'S EXTREAMLY ANNOYING!

#19 Updated by ElectroLlama 3 months ago

56006

I've attached a screenshot of this happening in 1.11.1; here focused on Jool, zoomed out, looking upwards ~60 degrees, fresh game file with no crafts launched.

Also available in: Atom PDF