Project

General

Profile

Bug #20929

KSP - (In-game) Researched parts cant be bought

Added by SubsonicMike about 1 month ago. Updated about 1 month ago.

Status:
New
Priority:
Low
Assignee:
-
Category:
Parts
Target version:
-
Start date:
01/13/2019
% Done:

0%

Version:
Platform:
Windows
Expansion:
Core Game
Language:
English (US)
Votes:
Arrow u r green
Arrow d r red

Description

Afternoon,

So the bug I am having is around purchasing parts after they have been researched.
For 90% of parts the game is working fine, but for a couple it keeps duplicating them in the R&D building.

oO to give you the flow of what happens, in the VAB I want to use a part but it "Requires an entry purchase". So I go to R&D and purchase it. Then I go back to the VAB and it still says "Requires Entry purchase". So I go back to the R&D and the part has duplicated itself with the new duplicate not being purchased. So i purchase the part and go back to the VAB. In the VAB it still says "Requires Entry purchase". Going back again to the R&D I find the part has once again duplicated. I have repeated this 10 times or more and it will seemingly just keep duplicating. Pictures are attached to help and support what I described above.

I am running the game vanilla, no mods installed.

Thank you,

Michael

screenshot406.png View - 555-555-0199@example.com (234 KB) SubsonicMike, 01/13/2019 02:18 PM

screenshot404.png View - 555-555-0199@example.com (257 KB) SubsonicMike, 01/13/2019 02:18 PM

screenshot405.png View - 555-555-0199@example.com (2.53 MB) SubsonicMike, 01/13/2019 02:18 PM

screenshot402.png View - 555-555-0199@example.com (250 KB) SubsonicMike, 01/13/2019 02:19 PM

screenshot401.png View - 555-555-0199@example.com (257 KB) SubsonicMike, 01/13/2019 02:19 PM

screenshot403.png View - 555-555-0199@example.com (2.52 MB) SubsonicMike, 01/13/2019 02:19 PM

screenshot400.png View - 555-555-0199@example.com (2.52 MB) SubsonicMike, 01/13/2019 02:19 PM

40978
40979
40980
40981
40982
40983
40984

History

#1 Updated by 4x4cheesecake about 1 month ago

Did you start the savegame in a previous version of KSP?
The part you try to buy is the old version of the FL-T400 Fuel Tank which should not be listed in the tech node at all but the game seem to have issues with old parts. There is also an issue with parts moved to another tech node during an update: https://forum.kerbalspaceprogram.com/index.php?/topic/181187-large-engine-plates-absent-in-vab-after-update/

#2 Updated by SubsonicMike about 1 month ago

Hello, when updating to 1.6.1 I started a new new game. Although there are two old save files still within the game. I will try removing these saves from the folder and do a fresh install. See if that cures it.

Thank you,

Michael

#3 Updated by SubsonicMike about 1 month ago

Confirmed the bug is now fixed. Looks like the old saves were messing with the new save game.

Thank you for the help

Also available in: Atom PDF