Project

General

Profile

Bug #15410

Drill-o-Matic drills missing deploy/retract actions

Added by jonatkins almost 4 years ago. Updated about 2 years ago.

Status:
Closed
Severity:
Normal
Assignee:
Category:
Controls and UI
Target version:
Start date:
06/01/2017
% Done:

100%

Version:
Platform:
Windows
Expansion:
Language:
English (US)
Mod Related:
No
Votes:
Arrow u r green
Arrow d r red

Description

When assigning action groups, the two Drill-o-Matic mining drills are missing the 'deploy' and 'retract' actions.

Once in flight, they can be deployed/rectacted from the part menu, but for craft with multiple drills this is rather annoying.

In previous versions these actions were there and worked as expected.

History

#1 Updated by Marschig almost 4 years ago

jonatkins wrote:

When assigning action groups, the two Drill-o-Matic mining drills are missing the 'deploy' and 'retract' actions.

Once in flight, they can be deployed/rectacted from the part menu, but for craft with multiple drills this is rather annoying.

In previous versions these actions were there and worked as expected.

Drill-O-Matic Junior drill has the same problem.

#2 Updated by Marschig almost 4 years ago

It can be fixed by removing "displayActions = false" from config files.

#3 Updated by Roy almost 4 years ago

  • Assignee set to Roy

#4 Updated by Roy almost 4 years ago

  • Status changed from New to Ready to Test
  • Target version set to 1.3.0
  • % Done changed from 0 to 80

It was indeed the "displayActions = false" parameter in the drills cfg.
Previous versions of the game didnt have this parameter specified, which is true by default.

I removed it from both drills and should get it fixed, thanks for pointing it out!

#5 Updated by jclovis3 almost 4 years ago

In addition to the part config, version 1.3 saves introduced another problem.

In PART name = RadialDrill
.MODULE name = ModuleAnimationGroup
.ACTION
.ToggleModuleAction

...there exists a value for actionGroup and a value for active which is set to false. Prior to 1.3, the active property was not included in the saves, and continues to interfere with older ships created before 1.3. Removing this line restores functionality to these actions.

#6 Updated by jclovis3 about 3 years ago

As of the 1.4.0 release, and possibly 1.3.1, the original problem reported in this bug was fixed. I can't say for certain about older save game files being updated accordingly (with regard to the "actionGroup" values) as I have restarted my game with 1.4.0 but I think it's safe to say this bug can be closed out. Though I could move the status to "Resolved", I'm not one of the developers working on the project and don't feel it would be my place to do so, but I can make that recommendation.

#7 Updated by Anth12 about 2 years ago

  • Status changed from Ready to Test to Resolved
  • % Done changed from 80 to 100

jclovis3 reported this as resolved so I am setting it so

#8 Updated by chris.fulton about 2 years ago

  • Status changed from Resolved to Closed

Also available in: Atom PDF