Project

General

Profile

Bug #27442

Random VAB part move arrows or rotate wheels appear in distant space or on a craft in space

Added by Deepspeed 23 days ago. Updated 19 days ago.

Status:
New
Severity:
Low
Assignee:
-
Category:
Gameplay
Target version:
-
Start date:
03/25/2021
% Done:

0%

Version:
Platform:
Windows
Expansion:
Breaking Ground, Core Game, Making History
Language:
English (US)
Mod Related:
No
Votes:
Arrow u r green
Arrow d r red

Description

I run Win-64 KSP stock with all DLC, updated over time to the latest, I beleve 1.11.2. I first noticed this happening after the 1.11.1 update, but continue to see it after the latest update as well.

When I'm drifting in orbit in the middle of a mission, I sometimes right-click and take a look around and find these part adjustment arrows/wheels floating randomly in space, usually between 50 and 1000m from my craft. Even more strange, if I click these things, they sometimes glitch into the root part of my craft as if they were adjusting placement of that root part, but dragging the arrows of spinning the wheels only moves the colored bits, not the actual parts they seem 'attached' to.

It doesn't hurt the actual gameplay as far as I can tell, but it does kinda ruin the immersion. As for reproducing it, I'm not really sure what to tell you, aside from just spend some time looking around while in orbit.

Attaching pics of the anomalies.

By the way, thanks a ton for this game. Definitely one of the best games of all time.

20210315050218_1.jpg (159 KB) 20210315050218_1.jpg Deepspeed, 03/25/2021 05:00 AM
20210324225147_1.jpg (252 KB) 20210324225147_1.jpg Deepspeed, 03/25/2021 05:00 AM
20210315050202_1.jpg (117 KB) 20210315050202_1.jpg Deepspeed, 03/25/2021 05:00 AM
screenshot68.png (1.65 MB) screenshot68.png Krazy1, 03/26/2021 05:41 PM
screenshot70.png (2.26 MB) screenshot70.png Krazy1, 03/26/2021 05:42 PM
56499
56500
56501
56524
56525

History

#1 Updated by Krazy1 22 days ago

56524
56525

I've seen a very similar issue twice, both times when starting an EVA on Minmus. I believe both times I was using an Engineer. I suspect this was introduced with EVA construction in v1.11. I was using mods.
@Deepspeed - do you know if you had an engineer onboard? Did you EVA?

Why did it copy my screenshots to the OP? I didn't do that. Bugtracker bug?

#2 Updated by Deepspeed 19 days ago

Update: I've seen the anomalies a few more times since, and I've discovered that they are connected to the EVA construction mechanics. I've found that when I see the anomalies, I can pull an enginner out on EVA and when I press "i" to enter construction mode, I find that the engineer is automatically set to either rotate or move the parts at hand when I click them, not automatically set to "place" mode. Conveniently, whichever mode the engineer is defaulted to (move or rotate) is also the same type of VAB danomaly artifact I see in the distance before pulling the engineer out.

TLDR: It seems the engineers are being defaulted to something other than "place" mode in their construction settings, and that leads to the graphics anomalies appearing randomly during missions.

Also available in: Atom PDF