Project

General

Profile

Bug #23178

Quicksaving when propellers are rotating causes the blades to be attached at a different angle when loading the quicksave

Added by PixelOfLife 3 months ago.

Status:
New
Priority:
Low
Assignee:
-
Category:
Parts
Target version:
-
Start date:
07/13/2019
% Done:

0%

Version:
Platform:
Windows
Expansion:
Breaking Ground, Core Game
Language:
English (US)
Votes:
Arrow u r green
Arrow d r red

Description

If you have a craft that uses the new propeller parts, it seems like quicksaving while the propellers are spinning and then loading the quicksave causes the blades to spawn at a different angle. I don't mean the "deploy" angle, I mean the blade part itself will be attached to the rotor at a different angle. With every subsequent quicksave (with the props spinning) and quickload, the blades get more and more messed up. This doesn't seem to happen if the propellers aren't spinning when the game is saved.

How to reproduce (with the attached .craft file):
1) Set the motors to max power (set the torque to 100% and throttle up)
2) Quicksave with the motors spinning at max RPM (you need to be in the air before you can quicksave)
3) Load the quicksave you just created. Now the blades will no longer line up with the radial axis of the rotor.
4) Go back to 1) and repeat, and the angle of the blades will have changed even more.

The screenshot I've attached was taken after just 2-3 quicksaves/loads. The blades are supposed to point along the rotor's/nosecone's radial axis.

220200_20190713175901_1.png (1.44 MB) 220200_20190713175901_1.png PixelOfLife, 07/13/2019 03:05 PM
Kerbol Impulse.craft (178 KB) Kerbol Impulse.craft PixelOfLife, 07/13/2019 03:06 PM
47931

Also available in: Atom PDF